Nyheter

Premiär för andra dvd:n

Fredag 19 december var det premiär av nostalgifilmen "60- & 70-talets Lilla Edet". Det visas godbitar ur filmen på ICA Boström i Lilla Edet. Filmen kommer också att finnas till försäljning. Denna film är en uppföljare till nostalgifilmen "50- & 60-talets Lilla Edet" som hade premiär för ett år sedan.

Under hösten har produktionen av dvd:n om 60- & 70-talets Lilla Edet varit i full gång och många har medverkat genom att berätta till filmer och stillbilder från förr. Lilla Edet’s lokalhistoria berättas i dvd:n av ortsborna själva till i huvudsak material från EdetGruppens arkiv!

Dvd:n finansieras av Lion’s som huvudsponsor och det lokala näringslivet. Varje sponsor får sin historia berättad i dvd:n. Dessutom massor av filmer om vardag och fest, kultur och sport under 60- & 70-talets Lilla Edet med tillbakablickar ända till 30-talet.

Filmen kommer att finnas till försäljning via handeln i Lilla Edet. Även på denna hemsida, se längst ner på sidan.

Nu kan du uppleva hur livet i Lilla Edet var förr. Många minnen väcks till liv!

Lilla Edet har dokumenterats på film på ett unikt sätt genom åren och förvaltats av engagerade personer på orten. Edetgruppens arbete idag gör att vi kan återuppleva hur Lilla Edet vuxit fram under 1900-talet.

Både vardagliga händelser som Simskoleavslutning vid Prässebobadet 1973 och den sista, inte bara i Lilla Edet utan i hela Sverige, Realexamen år 1971 skildras och berättas av de som var med.

Företagen på orten har betytt mycket. Från pappersbruket ser vi film från 1969-70 och hör Lars Barkman berätta. Flera av företagen har en lång tradition bakåt i tiden som har dokumenterats, vi ser bl.a. Boströms och Järnhandelns nya och gamla lokaler år 1971.

Vi får bland annat se en film från Göta samhälle och dess bruk från 1950 talet.

Filmerna och berättelserna kommer från Lilla Edet-borna själva i en fullmatad DVD om Lilla Edet och människorna där under 60 & 70-talet, med återblickar till 30-talet.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.01 | 11:09

Huset är borta. Huset syns på foto på fliken Söder om Storgatan, på bild 50 andra huset på höger sida. Här finns numera Kommunhuset och Primärvården.

...
27.01 | 00:40

Min svärfars morfar ska ha bott på Östra Roten 3 på 50-talet. Jag har letat men hittar ingen information om den gatan, kan någon hjälpa mig?

...
24.11 | 16:29

jag klippte mig här på 50-talet.Då fick man sitta på en bräda tvärs över arm-
stöden, och med en gammal tidning under fötterna.
Hälsn Bertil J f-40

...
10.11 | 20:43

Hej
Hittat en massa bilder på min farfar och hans syskon. Finns det fler bilder?
Mvh Claes

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS